Igår såg jag på dagen att Värnamo skulle möta Mariebo, då tänkte jag se till och ta en skrällpoäng. Värnamo har inte gått så bra denna säsongen och dom var inte så heta när vi mötte dom, men dom har varit bra tidigare år så borde inte vara omöjligt.

Glömde bort matchen igår men fick höra idag att Värnamo hade vunnit med 3-1. Blir alltid jääteglad när motståndarna förlorar. Inte så konstigt kanske, men det konstiga är att jag gläds nästan mer åt andras förluster än åt våra egna vinster. Har vi vunnit, då har vi gjort vårt jobb, förlorar vi är jag grymt besviken även om vi möter ett bättre lag och vi gjort vårt bästa.

Är inget jag kan hjälpa har man vinnaskalle så har man. Har arbetat lite med mina höga mål på mig själv. Förr spelade det ingen roll var på planen jag befann mig tog ändå på mig skulden om vi släppte in ett ett mål. Jag hade enligt mig själv då inte tagit en löpning, släppt makering, slagit en dålig pass, blivit av med bollen. Såg alltid det negativa, även om vi vunnit.
Idag försöker jag mer ta med mig och lära av mina misstag. Försöka se det positiva och framför allt tänka

JAG KAN

...eller okej riktigt sant är väl inte det i rubriken. Räcker om den kommer i början av december.Detta var anledningen till min rubrik. Var och hämtade ett par skidor från Pölder på posten. Så se upp i svartbäcksmåla i vinter. Möjligt att ni bara hinner se ett rött sträck. I så fall är det jag på mina Atomic World Cup featherlight.
Kan ju passa på för alla er skidåkare att pölder har bra skidor till bra priser nu. Dessa jag köpte toppskidor ca halva priset.
Sen ska de ner till Atomics och Salmons fabriker, så man kan beställa skidor som de handplockar bland elitskidorna där nere. Lite dyrare men inte dyrt för att få så bra skidor.

Blev en cykeltur idag 7 mil. Kollade på funbeat, mitt mål var ju 100 mil innan vätternrundan, nu har jag 33 :( haha. Har dock cyklat lite på motionscykel på jobbet det är inte medräknat och sen körde vi ju spinning med fotbollslaget i vintras. Lite förberedd är jag men kanske inte riktigt så mycket som jag borde. 2, 5 veckor, helt sjukt.

Jobbet i lördags var vi och visade brandbilarna på Scania som hade öppet hus. Vi passade även på att ta del av aktiviteterna.


Jäkligt kul frågan är bara var vi ska sätta blåljuset ;)
Just nu är de svindyra, men hörde att patentet går ut om ett år ungefär, så snart kan vi med mindre pengar köpa någon kinagjord segway, det är jag nästan säker på

Jobb, jobb, jobb, men jag klagar inte. Det enda som är lite segt är att gå upp tidigt hela tiden. Flex tid på brandstion hade varit gött. Behöver väl inte vara larm på morgonen ;P

Vi går rullbandstestet under maj. Detta är det enda som är lag på att vi ska göra, föra att få jobba och rökdyka. Det är ett åldersrelaterat och än har jag många år på tuffaste banan.
Det går till så här
Man går med en hastighet på 5,6 km/h (detta sjunker med åldern). Första 2 min är uppvärmning så då höjs lutningen stegvis. Därefter går man 6 min på 14 % lutning (8grader) brukar väl vara ungefär max vad det gå att få upp löpbanden i. Låter kankse inte så jobbigt, men lägg sen på mjukiskläder, larmställ, hjälp och luftpaket. Utrustningen man har på sig väger 24 kg (har jag för mig).
Jag har alltid klarat detta men det har varit olika jobbigt. Brukar suga rätt bra i vaderna ibland. Idag gymade jag 70min sen var det en som skulle göra testet, så tänkte jag testar och kör så har jag det gjort. I värsta fall gör jag om det på fredag. Vet ju att jag klarar det, var bara lite orolig för vaderna eftersom jag hade kört lite ben innan.
Var inga problem idag. Oförskämt pigg efter men sen har jag nog aldrig varit så här bra tränad heller. Är ju lite kul eftersom detta test görs varje år så kan man jämföra lite.  Min puls i år när jag var klar var 167 (har maxpuls runt 193)och 1 min efter 104 förra året var det 177 och 117, så var ju en klar förbättring. Blir glad av att se resultat :)

Måste skriva om detta. Jag brukar när jag skriver mina referat gå in och kolla om motståndarna skrivit något och länka till det med, även till vår egna referat men dem hoppas jag alla som är här inne hitta till. I helgen hade jag dåligt med tid så skrev bara lite snabbt. Annars brukar jag skriva direkt efter matchen och då har ingen annan hunnit skriva. Vill heller helst inte läsa någon annan syn på det innan jag avger min. Detta för att inte påverkas.
Kände mig tvungen att gå in och läsa Växjö FFs då Bengan sa att det skrev att de borde gjort 8 mål.
Ser man matcherna på de viset borde väl vi gjort 25 då. 25-8 känns inte direkt som ett fotbollsresultat div 3 kanske div 5. Gå in och läs själva.
Lasse brukar tycka jag är expert på att säga att vi borde vunnit, vi satte bara inte våra chanser, vi var bättre egentligen, men jag kan faktiskt erkänna om vi är det sämre laget.