Min första Triathlon tävling.
En annorlunda kännsla för kroppen.
Kan säga att jag inte tränat speciellt för just det här och min träning i allmänhet har nog inte varit så här dålig form (om man inte räknar när jag varit sjuk) sen jag började hålla på mer med konditions idrott. Till detta finns lite olika anledningar, men hoppas att det ska bli bättre snart.
Så får väl bara säga TACK TÄVLINGSDJÄVULEN för att du bor inom mig.
Skönt att veta att man alltid kan pressa sig lite till, bara det är tävling.
 
Till loppet
Jag ställde upp i motionsklass. Där startade man i intervaller var 7 min. Min grupp var väl ganska i mitten 5 grupper innan och 3 efter tror jag. Detta var bara positiv så här i efterhand, kommer till anledningen.
Hade med mamma och pappa in som supportrar och klädbärare. Tack att ni följde med hade varit kallt att gå runt både innan och efter utan överdrag.
Vi stod och kollade vid simningen enda tills jag skulle starta. Man såg att det var ju en väldig skillnad på simkunnigheten i grupperna, tom i tävlingsklassen skiljde det väldigt mycket. Så jag sa där när jag stod och kollade att målet var att simma om någon i gruppen före.
 
Simningen
Man startade i vattnet så några min innan det var dags att simma iväg blev man isläppt i vattnet. Vi var här mindre än 100 personer och när speaken sa att det var en minut till start, då var det trångt. Alla stod och sparkade varandra där man stod och trampade vatten, så nu förstår jag hur det måste varit vid vansbrosimningen innan de införde invallstart där. Här var vi ju inte ens särskilt många.
Banan svängde åt vänster och hade lgt mig ganska långt dit så skulle nog gå bra. Starten gick. Kom iväg bra, blev inte instäng mer än en kort stund utan kunde sen köra mitt eget tempo. Skillnaden mot i en simhall är att man vill andas lite oftare. Blev att jag andades åt höger nästan hela tiden och hade då inte riktigt koll på hur jag simmade. Var flera gånger när jag kollade till som jag påväg ovanligt mycket åt höger. Fick köra lite bröstsimtag ibland. Att solen var rakt i ögon när man skulle mot en broöppning var inte heller så smidigt men gick bra. Kändes inte heller lika strömt som det hade sett ut, skönt det. När jag hade kanske 50 m till bryggan ser jag i vattnet en som verka simma bröstsim, kollade upp och där var en rosa möss (min grupp hade gröna). Lyckades alltså simma om en i andra gruppen, men handlade nog mer om att den simmade väldigt sakta än att jag simmade fort.
 
Upp för växling. Hade tyckt att vattnet var helt okej temperatur, simmade ju utan våtdräkt. Men när man steg upp kände man hur nerkyld och stel man var. Men det är ju bara köra på. Stapplade fram till min cykel. På med, linne, strumpor, skor, hjälm och sen iväg. Inget som strulade.
 
Cyklingen
Är väl inte expert på att klicka i cykelskorna, men började cykla med dom löst och fick snabbt fast dom. Redna här märkte jag att min nummerlapp satt fast i 1 av fyra 4 säkerhetsnåler.
Hur tänker dom när de gör en nummerlapp av PAPPER!?! när man bara sliter på sig sin tröja blöt??
Höll på och greja med den till och från i cyklingen, vet hur noga det är i rätta ironman, men tänkte väl lite, jag har ju chipet dom allt gå efter det. Såg ju redan i början av cyklingen att det låg massa nummerlappar, så var ju verkligen inte ensam.
Var svårt med cyklingen. Min klocka ville ju aldrig starta så hade ingen aning om hur snabbt det gick men kändes ganska bra. Man var stum efter simningen och var väldigt svårt att veta hur mycket man skulle våga trycka på för att ändå orka springa i hyffsat tempo.
Cyklade nog fler än vad som cyklade om mig. Var nog ingen tjej som cyklade om mig och killarna som körde om så såg de flesta (inte alla) ut att ha en cykel MINST dubbelt så dyr som min.
 
Växling igen. Såg aldrig till någon klocka någonstans så hade inte en aning om hur fort det gick.
Även här gick växlingen problemfritt.
 
Löpningen
Nu var det ju bara att köra 4,2 km. Det är ju faktiskt inte så långt.
Om benen var stumma efter simningen, så var det nu i början som att springa med två oböjbara proteser (som att jag skulle ha en aning om hur det känns...) Benen var stumma hela vägen men dom kändes ju lite bättre iaf efter några hundra meter. Det var nu jag kände gött att man startade så långt bak, för jäkla vad många jag sprang om. Trotts stumma, sega ben så flög jag ju om folk, var folk hela vägen. Inte för att skryta men hade faktiskt en kille med glasriket som låg i min rygg ca halva sträckan innan han stack om. Var nog bara 3-4 killar som sprang om mig på löpningen och en av dom hade jag sprungit om innan. Sista km började andningen kännas av, blev torrt i halsen. Men när man väl når larmtorget och där ser målet på stortorget. Är bara en lång raksträck full med folk som hela tiden heja, då kan man inte annat än att lägga i en långspurt hur trött man än är. Ganska maffigt att ha samma målgång som rätta Ironmanen.
 
Hur gick allt då
Kom i mål på 1:05:48
Det var 520 m simning, 18 km cykling, 4,2 km löpning
 
Simning 12.32 (54)
växling 1.44
Cykling 33.42 (57)
växling 1.18
Löpning 16.34 (6)
 
Parantesen är vilken placering jag hade i just det momentet bland samtliga damerna alltså även dom i tävlingsklass.
 
Vill ni se alla resultatat för samtliga med mellantider och allt så finns det här
 
Kan ju dra lite slutsatser Triatlon har verkligen blivit en status grej som de rika vill göra. Jag menar var säkert mer än hälften i motionsklass som stod där i en våtdräkt mellan 2000-5000kr. Var inte särskilt många på en vanlig cykel, eller en gammal racer som man kanske lånat av någon. Nej de flest cyklar såg rätt nya och dyra ut. Skorna kollade jag inte in men inte där dom dyra kostnaderna är.
 
En anna sak. Cykla kan alla. Inte så värst jobbigt du får ju sitta och ju större du är desto starkare ben eftersom dom måste ju alltid annars bära runt hela kroppen. Stor skillnad på hur många jag passerade på cykling och löpning.
 
Växling i vadagsrummet gav pallplats :)
Kom 3:a bland damer motion, 4:an var 1 sek efter mig och det var 6 st till som var max ca 1 minut efter smidigare att kapa en minut i växlingen än behöva ta den på löpning. Nöjd me mina tider där som nästan var neråt de bästa.
 
Detta har verkligen gett mer smak. Nu behöver jag bara någon som ger mig en cykel för 30 000- 40 0000 kr och en våtdräkt. Träna jag lite specifikinför detta med så borde det inte vara omöjligt att gå under timmen.
 
Var verkligen roligt att springa in i stan där det var massa folk. Riktigt sugen på att springa Kalmar nattlopp, men vi får ser lite från vilken sida de närmsta veckorna visar sig.

Kommentera

Publiceras ej